22.DÖNEM POMEM ADAYLARIN DİKKATİNE
  13 Ağustos 2018

EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNE
GELECEK 22. DÖNEM POMEM ADAYLARIN DİKKATİNE
 Müdürlüğümüze planlaması yapılan POMEM adaylarının en geç

27 AĞUSTOS 2018 Pazartesi günü saat 17.00’a kadar  Müdürlüğümüzde hazır bulunmaları gerekmektedir.

1. KAYIT DOSYASINDA BULUNMASI GEREKEN EVRAKLAR VE SIRALAMASI

1.    Nüfus Cüzdanının aslı ve fotokopisi (2 adet)
 -(Evli ise eşinin de Nüfus Cüzdanı ve evlilik cüzdanının ilk üç sayfasının fotokopisi) - (2 adet)
-(Kendisinin veya eşinin ad – soyadı değişikliği yaptıran varsa mahkeme kararı, (aslı veya onaylı sureti)

2. İkametgah Belgesi - (2 adet) (Nüfus Müdürlüğünden alınacak)

3. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği - (2 adet) (Nüfus Müdürlüğünden alınacak)
4. Adli Sicil Belgesi (Evli ise eşinin de Adli Sicil Belgesi) - (2 adet) (Adliyeden alınacak)
 5. 10 (On) adet Vesikalık Fotoğraf (Fotoğraflar takım elbiseli, kravat ve gömlekli olacak, fotoğrafta sakal ve bıyık olmayacaktır.)
 -(Evli olanların eşlerinin 2 adet fotoğrafı)

6. Son 1 yılın ilaç çıktısı (Eczanelerden temin edilecek)
7. Lise ve ortaokulda hazırlık sınıfında okumuş olanlar diploma fotokopisi veya diploması elinde olmayanların ise ortaokul ya da lisede hazırlık okuduklarına mezun oldukları okul idaresinden alacakları ıslak imzalı ve mühürlü belge - (2 adet)
 8. Lisans Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ve 2 adet fotokopisi

- Tezli-tezsiz yüksek lisans yapanların diploma aslı ve 2 adet fotokopisi
9. KPSS Sonuç Belgesi Fotokopisi - (2 adet)
10. Askerliğini yapmamış olanlar için Askerlikle İlişiği Olmadığına Dair Belgenin Onaylı Örneği.
 -Askerlik yapanlar için Terhis Belgesi Fotokopisi - (2 adet)

11. Varsa askerlik süresinde alınan Hava Değişim Raporu
 12. Askerlikten muaf veya askerliğe elverişli olmayanların durum gösterir belgesi.
 13. SGK numaralarını belirtir resmi evrak (2 Suret) (önceden Sigorta, Bağkur, Emekli sandığı kaydı olanlar)-(Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak, )
 14.  Evli olanlardan; eşi 657 sayılı kanuna tabii ve 4B statüsünde olanlar için Eş Görev Belgesi Onaylı - (2 adet)
 15. Önceden Herhangi bir sebeple alınan Sağlık Kurulu Raporu (varsa)
 16. Kan Grubu Kartı
 17. Dönem ertelemesi yapılanlar ile mahkeme kararı gereği planlaması yapılan adayların önceki dönemlerde almış oldukları Sağlık Kurulu Raporlarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

2. ADAYLARIN GELİRKEN YANLARINDA BULUNDURACAĞI MALZEMELER:

·         Kişisel Eşyalar(Bakım ve Temizlik):

POMEM’e gelirken erkek adaylar saç, sakal, bıyık traslarını olmuş şekilde geleceklerdir.

Aday öğrenciler yanlarında temizlik-tıraş malzemeleri, el sabunu, şampuan, terlik, tırnak çakısı, yeteri kadar iç çamaşırı ve yatılı okul için gereken diğer eşyalarını getireceklerdir

Adaylar, kayıt kabul esnasında doldurulacak formlar için yanlarında, yeteri kadar siyah ve mavi tükenmez kalem bulunduracaklardır

·         Sivil Kıyafet:

2 adet düz lacivert kumaş pantolon (resmi polis pantolonu renk ve modelinde )(kot, keten vb. olmayacaktır.), gömlek, kravat, siyah ayakkabı ( kışlık ve kundura), Resmi üniforma için beyaz gömlek ve yeteri kadar siyah çorap ile geleceklerdir. Resmi üniformalar verilinceye kadar okul içerisinde bu elbiseler kullanılacaktır.

Öğrencilerin, mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak resmi istihkakları kendilerine dağıtılıncaya kadar giyebilecekleri kışlık kıyafetlerini yanlarında getirmeleri uygun olacaktır.

-Spor Malzemesi:

-Adaylar bir takım eşofman ve spor ayakkabısı (SİYAH) getireceklerdir.

- Yatakhane Kıyafeti:

- Pijama, terlik, havlu, banyo havlusu veya bornoz, içeri terliği v.s.

3. ADAYLAR GELİRKEN YANLARINDA GETİREMEYECEĞİ  MALZEMELER:

·   Adaylar,  ses, görüntü ve depolama özelliği olan cep telefonu, bilgisayar, tablet akıllı saat v.s, fotoğraf makinesi, kamera vb. gibi elektronik cihazları (elektrikli tıraş makinesi hariç) okula getirmeleri yasaktır.

·   Aday öğrencilerin, her türlü oyun aleti, aracı ve malzemesini Müdürlüğümüze getirmesi yasaktır.

·  Aday ve yakınları tarafından getirilen yada gönderilen her türlü yiyecek ve içecek maddelerinin getirilmesi yasaktır.

·  Doktor raporu ve reçetesi bulunmayan ilaçlar ve her türlü tıbbi malzeme ve bitkisel ilaçların getirilmesi yasaktır.

·   Ustura, açık jilet ile her türlü kesici ve delici aletlerin getirilmesi yasaktır.

·   Adayların alyans hariç her türlü takı ve aksesuarları getirmeleri ve takmaları yasaktır.

·   Her türlü siyasi ve ideolojik yayın ve malzemelerini yanlarında getirmeleri yasaktır.

DİKKAT:       İstenecek yeni belgeler olabileceğinden, liste güncellenebilir. Bu yüzden internet sitemizin sık sık ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Adaylar geçici kayıtlarını yaptırdıktan sonra (27 AĞUSTOS 2018) okulumuzda yatılı olarak kalacaklardır.